TURİZM HABERLERİ, KOBİ'LER VE GİRİŞİMCİLERLE RÖPORTAJLAR, SEYAHATLER, GEZİLERDEN FOTOĞRAFLAR VE RÖPORTAJLAR BU SAYFADA
Edirne Ciğer Festivali’nde 1 ton ciğer tüketildi


Edirne’de  29 Mayıs 2011 Pazar günü düzenlenen 1. Bando ve Ciğer Festivali’nde 1 ton ciğer dağıtıldı. Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen bando takımları, iki gün boyunca şehrin çeşitli noktalarında mini konserler verdi.


Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Seneye hedefimiz 2 milyon kişi. Güzel Edirne’miz, Kırkpınar  Güreşleri ve Selimiye Camii ile dünya kültür mirası içerisinde yer alıyor. Hem Edirneli esnafımız  daha çok kazansın. Hem de Edirne’miz daha çok bilinsin, tanınsın istiyoruz"  dedi.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve Ciğer Ustası Bahri Dinar, Edirne ciğerinin dünyanın en güzel yerel tatlarından biri olduğunu ifade etti. Ciğerin ince ince doğranarak hazırlandığını söyleyen Dinar, "Dana ciğeri ince ince kesilerek tuzlu suyla sinirlerini alınarak temizleniyor. Daha sonra ise yöremizin yağı ile 120 derece sıcaklıkta pişiriliyor. Biz bu kadar yoğun kalabalık beklemiyorduk ama bugün neredeyse 15 20 bin kişi bu caddeye geldi. Bundan sonraki hedefimiz Balkanlar çapında büyük bir festivale imza atmak" diye konuşu. 22 ciğerci esnafının cadde üzerinde pişirerek dağıttığı 1 ton ciğer yaklaşık 1 saatte tükendi.

Hiç yorum yok: