TURİZM HABERLERİ, KOBİ'LER VE GİRİŞİMCİLERLE RÖPORTAJLAR, SEYAHATLER, GEZİLERDEN FOTOĞRAFLAR VE RÖPORTAJLAR BU SAYFADA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızın 100. Yılı kutlu olsun


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı muhteşem bir şekilde kutlanmalı, 
·         ATATÜRK: “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz”

·         Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçileri Cumhuriyetimize kötü gözle bakan kim olursa olsun bu millet tüm gücüyle karşısında olacaktır.
Atatürk, cumhuriyet yönetimini Türk milletinin karakterine uygun görerek ünlü şu sözü söyler:  “ Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
Bu milletin bağrından çıkan Ulu Önderimiz Atatürk sonuna kadar cumhuriyeti yaşatmamızı, kuşaktan kuşağa cumhuriyet meşalesini taşımamızı istedi.  Türk milletinin, Cumhuriyet Meşalesi’ni sonsuza dek yakması da Ata’sına en büyük borcudur.
Dünden beri facebookda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yoğun bir şekilde yayılıyor. Balkan savaşlarından, Çanakkale savaşlarına, vatanın işgalinden başlayarak kurtuluşuna kadar çekilen sıkıntılar gerek video gerek fotoğraflarla paylaşılıyor.
Atatürk; “Türk Milleti istiklalsiz yaşayamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır” derken halkın bağımsızlığa olan tutkusunu biliyordu.
Cumhuriyetin tarifini yapmak gerekirse en başta cumhuriyet özgürlüktür, en güzel yönetim şeklidir, hürriyetir, vatanında yaşamak ve yaşatmaktır.  Kutlamaların yapılamayacağını  televizyon kanallarından öğreniyoruz. 29 Ekim Cumhuriyeti  Bayramı’nı,  ne olursa olsun zamanında kutlamak  bir vatan borcudur.........

 Türk kadını Avrupa’daki kadınlardan önce seçme ve seçilme hakkını kazandı
Atatürk, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanıdı. Türk kadını meclise girdiğinde Avrupa’daki kadınlar hala bu hakkı alamamışlardı. Türk kadını onlara örnek oldu.
Atatürk “Cumhuriyet düşünce özgürlüğünden yanadır. Türk milletinin karakterine, örf ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir” dedi.
Atatürk’ün yaptığı devrimlerle İnsanımız haklarını arayabiliyor, düşüncelerini açıklayabiliyor, seçme hakkını özgürce kullanabiliyor, kadın erkek sokakta rahatça yürüyebiliyordu. 

Vatan bölünmez, şehitler ölmez

Cumhuriyetle idare edilen bu topraklarda halkın sesi her zaman gür çıktı. Türk milleti, bu vatan için mücadele eden, gözlerini kırpmadan canlarını veren, kanlarını bu toprağa döken şehitlerini ve tüm gazilerini asla unutmayacak, saygı ve minnetle anacaktır… Millet bütünlüğünü bu günlerde tribünlerde  de gururla görüyoruz. Herkes tek yürek tek nefes olmuş hep birlikte “Vatan bölünmez, şehitler ölmez” diye haykırıyor. İşte Türk milletinin gücü …. İşte Türk milletinin yüreği…. İşte Türk milletinin vatan sevdası….İşte Türk gençliğinin vatan aşkı….  İşte Türk milletinin bağlılığı… ne derseniz deyin artık…

Atatürk’ün Cumhuriyet ile ilgili sözleri

·         Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister
·         Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır
·         Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz
·         Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz Cumhuriyetimizin dayanağı, Türk topluluğudur
·         Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır Samimî ve meşru olmak şartıyla, her fikre hürmet ederiz Her kanaat bizce muhteremdir
·         Türk milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir
·         Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir
·         Cumhuriyet, yüksek ahlâkî değer ve niteliklere dayanan bir idaredir Cumhuriyet fazilettir
·         Bir ulusun onuru, namusu ve insanlığı iki şeye bağlıdır: Özgürlük ve bağımsızlık. Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır.




                            Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
 Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!


Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927



Hiç yorum yok: