TURİZM HABERLERİ, KOBİ'LER VE GİRİŞİMCİLERLE RÖPORTAJLAR, SEYAHATLER, GEZİLERDEN FOTOĞRAFLAR VE RÖPORTAJLAR BU SAYFADA

FENERBAHÇELİ KADINLAR


Fenerbahçeli kadınların sarı-lacivert aşkı


Fenerbahçeli kadınların sarı-lacivert aşkı
Şükrü Saraçoğlu’nu inim inim inletti


Fenerbahçeli 46 bin kadın ve 12 yaş altı çocukların izlediği Fenerbahçe-Manisaspor maçı bütün dünyaya örnek haber oldu ve bir tarih yazdı. Fenerbahçe aşkı ile stadı inleten kadınlar Aziz Yıldırım’a öyle güzel bir mesaj yolladılar ki maçla ilgisi olan ve olmayanlar bu olayı yıllar geçse de unutamayacak ve torunlarına onlar da torunlarına anlatacak…..
Bir Fenerli olarak maçı Altınoluk’tan izlerken yüreğim ağzımda büyük bir coşku ve heyecan ile hop oturdum hop kalktım. Yenilsek de yensek de berabere de kalsak maçın unutulmayan yanı stadı dolduran kadınlardı. Bunların arasında Beşiktaş forması ile bir bayanın görüntüsü insanlara unutulmayacak ders verir nitelikteydi. Bravo fenerli kadınlara diyorum. Onlar tek yürek tek ses olmuş Fener Fener diye bağırıyorlardı.  Maç öncesi bayan spikerin, çocukları ile gelen birkaç kadın ile yaptığı röportajda gördüğümüz kadarıyla kimi Beşiktaşlı, kimi Galatasaraylı idi.  Buna  rağmen  çocuklarının hatırını kıramayarak stada getirmiş, hatta bazıları tuttukları takımın formasını giyerek gelmiş. Erkekleri düşünün böyle bir durumda. Alimallah…..!
Dünyaya örnek olduk
 Dünyaya örnek oldukları için Fenerbahçeli kadın taraftarları ve çocukları tekrar kutluyorum. Böyle bir taraftar yarattığı için de Aziz Yıldırım’ı ayrıca kutluyorum. Ne mutlu ona. Bu camiaya hizmet edenlere, futbolculara, Aykut Kocaman’a ve isimlerini tek tek yazamayacağımız diğer Fenerbahçeli yöneticilere, çalıştırıcılara. Resmen 46 bin kadın taraftar bikinilisi, şortlusu, türbanlısı, mini eteklisi, emzikli çocuğu, sarı lacivert saçları, şapkaları, kaşkolları, aksesuarları vs ile tarih yazdı. Federasyon, bence cezalı maçlara kadın ve çocukları alarak  günah çıkardı galiba. İyi de yaptı. Artık 20 Eylül Dünya Fenerbahçe Kadınlar Günü olmuştu. Böyle günlerin çoğalması dileğiyle haydi kadınlar stadlara diyorum. Hem Türkiye hem dünya, kadınların sergilediği duruştan bir ders alırlar umarım.

“Fenerbahçeye sevdalı kadınlar” türküsü yazılmalı
Bestecilerimizin, söz yazarlarımızın oturup Guinnes Rekorlar kitabına girecek bu olay için bence Fenerbahçeye sevdalı kadınların türküsü yazılmalı. Siz ne dersiniz bilmiyorum? Madem dünyaya güzel bir örnek teşkil ettik o halde bunu ölümsüzleştirmeliyiz. İçimden gelen şu satırları yazmadan edemeyeceğim.

Biz kadın taraftarlar çıktık yola
İyi gününde de, kötü gününde de yanındayız Fenerbahçe
İnletiriz stadı ya ya ya- şa şa şa, sen çok yaşa Fenerbahçe
Cumhuriyetin kurululuşunda cephanelere kurşun taşıyan
Türk kadınlarını unutmadık
Şimdi yok etmeye çalıştıkları Fenerbahçeyi
Genci, çocuğu, kadını, erkeği  ile taraftarı unutturmuyor

“Kadının fendi erkeği yendi”
“Kadının fendi erkeği yendi” bu laf boşuna söylenmemiş. Sahada bir kere daha ispatlandı. Kavgasız gürültüsüz parmak ısırtacak kadar güzel ve bir o kadar da kalabalık bir stad. Bilmiyorum normal maçlara gelenlerin sayısı ne kadar? Demek ki bayanlara fırsat verilmesi lazım. Erkeklere kadınlar hizmet ediyor (çocuğunu doğuruyor, evin işini yapıyor, bulaşık, çamaşır yıkıyor vs). Eğer kadınlara da hizmet eden kocaları olsaydı eminim dünya bir başka güzel olurdu. Erkek seyirciler görsün de utansın. Trübünleri birbirine katarak, sandalyeleri havada uçurarak, birbirlerini yaralayarak taraftar olunmaz. Taraftar; tıpkı kadınlar nasıl hanımefendi gibi maçı izlediyse erkeklerin de efendi gibi maçları izleyip sonucuna katlanması lazım. İnşallah kadınlarımızdan bir ders alırlar diyorum….





Hiç yorum yok: